AMS – Smart strømmåling

Avanserte Måle- og Styringssystemer, AMS, for å si det enkelt. Er en smart måte å måle strømforbruket på. Fra 1.1.19 skulle samtlige nettkunder i Norge ha fått installert slike automatiske målere, og per i dag har nesten samtlige i El-verket Hølands nettverk fått måleren installert.

Hvordan fungerer måleren?

AMS måleren er en en digital boks som du får installert i sikringsskapet ditt hjemme. Måleren registrerer kontinuerlig hvor mye strøm du bruker, og innrapporterer forbruket ditt hver eneste time. Strømmålerne er koblet opp til internett, og gjør denne innrapporteringen uten at du trenger å foreta deg noe som helst. Dersom du ikke har internett, har vi en løsning for det.

HAN port

Dette er en liten installasjon i AMS-måleren din, som gir deg muligheten til å følge med på forbruket ned til noen sekunders intervaller. HAN-porten er standardmessig stengt. Du må kontakte oss for å få den åpnet. Da stiller vi deg noen spørsmål knyttet til sikring av porten av personvernhensyn. Lesing og presentasjon av informasjon fra HAN-porten forutsetter at du anskaffer utstyr for dette formålet, det kan vi også hjelpe deg med.

se mer info under punktet AMS – Han-port.